tisdag, mars 14, 2006

En snöig tisdag


Att klara sig förbi en måndag innerbär inte bara att nästföljade dag blir en tisdag. Inte heller bara att man påbörjat ännu en vecka av årets 52, utan man har även lyckats smita förbi ytterliggare en "Förändra-allt-som-bör-förändras-och-dämpa-ångest-genom-att-bli-en-bra-människa" dag. För visst är det just måndagar (med vissa undantag för söndagar) som livsextentionellafrågor blir som tyngst? Som mest påträngande och krävande! Eller kanske är det bara, den välriktade, käftsmällen från verklighetens grinande face. Som gör sig hörd i uppvaknadet efter helgens bravader och ytterliggare en tripp till förnekelsens barnsliga land?!?


Men så var det inte måndag längre, utan tisdag.
Utan kaffe dör man, även tisdagar. Och en tidig morgon är en tidig morgon...även tisdagar. En dag till att passera, add one to the story called life.
För är det inte lite så? Ett ständigt val, beta av dag för dag, likt en adventskalender fylld med taskigt smaksatt choklad, bara för att det skall göras. Öppna, ta ut, gapa och låta käkarna mala ner sörjan. Eller fånga var ut av dem, likt det vore den sista!
(...sin sista dag, inte bit! Så äter vi, flesa ut av oss female, dem ändå! Trots färg, ålder och smak!)
Inni goes deep, men va fan, det är väl nu man har tid att tänka. Makt att bestämma över just min saga. Förändra dess utgång.
För mycket förnekelse kommer att sluta i kaos. Eller, i värsta fall, Svenssonvilla. ( i och för sig ink lugn och kontroll?) För lite med en rationell, alltför vuxen och skarp bild av din egen rädsla för misslycknade.
Rädsla dämpar. Att dämpa är att följa den välkrattade grusgången, inga utsvägningar och där med att inte utvecklingsmässigt fortgå...dvs pissa på allt vad impuls, barnslighet och spårning heter.
Det i sin tur, i mina ögon, både trist och korkat.

Vill du kunna ta ditt barnbarn i famnen, placera denna kärleksfullt tillsatta avkomma på uttersta delen av ditt knä och titta in i dess stora förväntansfulla ögon. Stilla dess iver och väcka förundran genom berätta häpnandsväckande "stories" (tack Melan!!) från svunna tider ??!?
Då min vän, då är det dags att börja nu. För vem vill höra vad en kärring gjorde igår? Vad som hände förra veckan eller i påskas !?! Nä, rövarhistorier skall vara gamla och slitet välberättade. Efterfrågade Äventyr från förr! Och det är just NU, som sen blir förr, och där med det som du sedemera skall kalla livet.
I know, Klychigt så man spyr galla över sina egna, välputsade (?!?) dojor, men dock något att tänka på när tisdagens snöblandade morgonpust väcker mig ut dvalan (aka 4 timmars nattsömn) som skilljer dessa två dagar åt. På väg till äventyr ...öh... plikter... göromål... tillfällig dagsutfyllnad. Ja, det var just det jag menade!

Sådana tankar vaknar, en tisdag, med för mycket tid på fickan...Dom och den 3679:de insikten om att jag fortfrande inte lärt mig stava alls, under impulsskrivande pulserande gift.

- Läng lever särskrivingar!!!

Skall ta tag i det...på måndag!

4 kommentarer:

M sa...

Du e grym baby! Du har så jävlar-i-mamma RÄTT! Bara för det måste jag tänka över en ny plats att kissa på, vem vill lyssna på mina kissa-på-toaletten-stories i framtiden?! Får helt enkelt bege mig ut i snöyran å göra mig en alldeles egen kiss-grotta. Den kommer för övrigt inom sin tid, likt en kamelont, ändra både färg och skepnad. Hmm.. näst intill förutsägbart, men vem vet. Det kanske ändå blir en alldeles underbar granny-saga till slut?!

m sa...

Nä förresten. Lite ORKA-varning på det. Jag tar det en annan dag istället...på måndag!

addie sa...

ska du inte skriva nått om din skalbaggssamling.. har hört att du har massa exotiska i olika färger


PUSSKRAM HEJ
hörs till våren

Anonym sa...

Du skriver så fint! O inga allvarliga stavfel alls! ; )
Hoppas du har det riktigt bra, kram Alex, nilobild